Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min er sint og kontrollerende og kaster gjenstander. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. For noen uker siden var jeg oppe og vandret sent om kvelden. Stefar er streng på at vi ikke skal, pga. tidlig vakt. Jeg gikk og la meg igjen. Da kom et brøl fra stefar, etterfulgt av masse dunking inne på soverommet deres. Mamma kom forvirret ut døra, og ropte at han var sinnsyk og trengte hjelp. Et bilde lå slengt ned på gulvet. Dagen etter strigråt mamma på kjøkkenet, mens stefar var der. Plutselig høres et kraftig leven av stoler, og vi spurtet ned. Søstra mi også. Mamma ba stefar om å la henne være, og han sa stresset at ikke han hadde rørt henne, med et "ikkesant" etter. Blikket hans var ugjenkjennelig, kaldt og fremmed. Senere bortforklarer mamma at hun hadde lagt seg ned på gulvet, og kommet borti stolene. Stefar er kontrollerende når det kommer til økonomi, og mamma ser tydelig ukomfortabel ut rundt han. Han skaper dårlig stemning. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, men det kan ikke være sånn lenger. Har ikke skjedd noe siden, men dagene går som om ingenting har skjedd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du beskriver noen hendelser hjemme hos deg som ikke er bra. Du beskriver å ha en mor som først er sint og fortvilet over din stefars adferd for så i neste omgang unnskylder ham. Dette er ikke så uvanlig. Dere bør ha et hjem hvor dere kan slappe av og ikke være på vakt ovenfor en voksen mann sine neste utbrudd. Har du noen å snakke med om hvordan dere har det hjemme, for eksempel annen familie? Hvis du ikke har det, kan du ta kontakt med helsesøster på skolen og snakke med henne om hvordan du har det. Hun skal kunne lytte til deg, og gi deg råd på hva som kan gjøres videre i denne situasjonen.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold