Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Familien min bruker vold mot meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har to søsken og hun eldste søsteren min er gift og bor ikke med oss lenger. Før hun giftet seg hørte og så hvordan familien min ikke likte meg og hvordan de slo meg. Det eneste jeg husker fra min barndoms er hva jeg familien min gjorde, det er ikke bare fysisk de gjore psykisk, sier hvor stygge og hvor feit jeg er.Etter at jeg ble eldre sluttet de å slo meg ikke med psykiske, men den nye probleme er at store broren min slår meg og familien min klarer ikke å kontrollere han. Når han slår har han ikke grenser noen ganger er jeg redd for at jeg skal skade meg alvorlig. ( Når han slår meg er vi alene eller ikke alene hjemme)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 16 år

Du forteller at familien din har slått deg og at de kaller deg ting som stygg og feit. De har etterhvert sluttet å slå deg, men den psykiske volden er du fortsatt utsatt for. I tillegg slår storebroren din deg sånn at du noen ganger er redd for å bli alvorlig skadet.

Det er trist å høre at du opplever disse tingene hjemme. Ingen skal måtte være redd for noen i sin egen familie, eller oppleve å bli utsatt for fysisk eller psykisk vold. Det er også ulovlig i Norge å utsette andre for det du beskriver. 

Det er ingen spørsmål i henvendelsen din, men jeg tenker at du kanskje lurer på hva du kan gjøre for å få det du utsettes for til å stoppe.

Jeg vil råde deg til å kontakte helsesøster ved skolen din. Da kan helsesøster hjelpe deg med å komme i kontakt med Barnevernet, som kan hjelpe familien din slik at du kan føle deg trygg. 

Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på 116 111, dit kan du ringe anonymt og det er gratis.

Lykke til. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Alarmtelefonen 116111

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer

Utsatt for vold?

Mann slår jente (colourbox.com)

Du har vært utsatt for vold om du er blitt påført en fysisk skade, eller en psykisk skade som angst, nedtrykthet, problemer med å konsentrere deg og lignende. Da er det viktig at du får hjelp.

Les mer

Fysisk og psykisk vold

#IKKEGREIT Utsatt for vold? (ung.no)

Mange ungdom lever med fysisk og psykisk vold og overgrep hjemme og i nærmiljøet. Noen har vært vant til vold og vonde ting helt fra de var små, og svarer de nei hvis de blir spurt om de har opplevd vold. Derfor må vi være med åpne om at dette ikke er greit!

Hva er greit og hva er IKKE GREIT?

Les mer om Fysisk og psykisk vold her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold