Hopp til hovedinnholdet

Er det straffbart å bli truet med å bli banket opp?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Det er flere guttter som jeg og vennene mine har kranglet med. Disse guttene roper æsj etter oss, og de kaller oss horer. Disse guttene har sendt flere trusler, og de sier at de skal banke oss opp. Er dette straffbart på noen måte, selv om de er 14 år? HJEELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres veldig ubehagelig ut å bli ropt æsj til og kalt horer, og bli truet med å bli banket opp. Dette er ikke greit, og jeg er glad for at du spør om hjelp.

Det er ikke lov å komme med trusler, og man kan bli straffet for det. Disse guttene du snakker om er bare 14 år. Det vil da si at de ikke vil få straffer som fengsel eller bøter, men de kan få en annen reaksjon. Det er noe som heter ungdomsstraff som gjelder for ungdom under 18 år. Der kan en løsning for eksempel være Konfliktrådet, hvor man kommer sammen og snakker om ting sammen med blant annet politiet.

Jeg tenker det er viktig at noen voksne får vite om det som foregår. Har du/dere fortalt det til foreldrene deres? Det tror jeg er lurt å gjøre. Kanskje de kan hjelpe dere med å si ifra på skolen? Det går også an å snakke med helsesøster eller en lærer dere stoler på. Det er viktig å få slutt på truslene. Dere har rett til å være trygge.  

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold