Hopp til hovedinnholdet

Mamma blir sint og tyr til vold

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvis jeg noen gang gjør noe som provoserer mamma hjemme blir hun ekstremt sur og kan ty til vold. For meg er det naturlig å løpe inn på rommet mitt så fort som mulig og låse døren om hun blir ekstremt sur for at jeg ikke skal bli skadd. Jeg har sagt flere ganger at hun må roe seg ned men da blir det bare mer ekstremt. Det har mange ganger skjedd at jeg har blitt innpå rommet mitt i flere dager uten mat for at jeg ikke skal se moren min igjen før hun virkelig har roet seg. Jeg har prøvd et par ganger å si til henne at jeg kan gå til barnevernet om hun fortsetter å bruke vold men får bare samme kommentar tilbake og det er at jeg ikke kan gå til barnevernet fordi hun har så mye imot meg og at ingen vil tro meg. Om noe alvorlig skjer så har jeg barnevernet sitt nummer lagret på mobilen... Hva skjer om jeg går til barnevernet/politiet? Blir jeg tatt vekk? Får mamma bot eller fengselstraff?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette ikke er noen god situasjon å leve i.  Etter det du sier, så synes jeg du burde kontakte barnevernet i den kommunen du bor.  Du kan eventuelt be en helsesøster eller sosiallærer på skolen om å hjelpe deg å finne frem til riktig sted om du selv er usikker på det. 

Hva som skjer er vanskelig å si, men det er de færreste ungdommer som blir flyttet ut hjemmefra.  I de aller fleste tilfellene forsøker barnevernet å hjelpe foreldre og barn til å kunne løse utfordringene sine med ulik form for hjelp utenfra.  Noen ganger er det imidlertid også sånn at barn og ungdommer må flytte hjemmefra og bo i fosterhjem for en kortere eller lengre periode.  Men det må som oftest ganske mye til og er som oftest mange forsøk på å få løst det på mindre alvorlige måter. 

Håper dette var til hjelp.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.nono

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold