Hopp til hovedinnholdet

Er en som har slått andre i stand til å bli voldelig mot kjæreste?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, det er en fyr jeg er interessert i som virker hyggelig, snill og så ser han veldig bra ut. Har vært på 1 date med han og chatta en del på facebook etter. Det er bare ett problem; han har 2 ganger fortalt meg om at han har slått andre. Første gangen var det visst en fyr fra byen, og andre gang er medspiller på fotball-laget. Er dette et dårlig tegn? Kan dette bety at han er eventuelt i stand til å være voldelig mot meg også, om det skulle bli noe mellom oss? Håper på svar raskt :-) Hilsen jente, 19 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 19 år

Du skriver at du har vært på 1 date med en fyr som virker hyggelig, snill og ser bra ut. Han har fortalt deg at han 2 ganger har slått andre. En gang en fyr på byen og en gang en medspiller på fotball-laget. Du lurer på om dette er et dårlig tegn og om han kan være i stand til å bruke vold mot deg også. 

Jeg synes det er skikkelig bra at du tenker på din egen sikkerhet og spør om dette. Det er nok mange som lurer på det samme som deg. Mange gutter som har brukt fysisk vold mot andre gutter bruker aldri fysisk vold mot kjæresten sin, men noen gjør det. At han slår andre gutter kan bety at han har vansker med å kontrollere hva han gjør når han blir sint. Kanskje trenger han hjelp til å mestre sitt egen sinne og aggresjon på en ikke-voldelig måte. Å bli aggressiv og bruke vold er kun en av mange ulike handlinger man kan uttrykke sinne på.

Det er vanskelig å si om den gutten du er interessert er i stand til å bruke vold mot deg. Han har vært ærlig om at han selv har brukt vold før, men tar han ansvar for de handlingene? Og forstår han hvilke konsekvenser det har for de han har utøvd vold mot? Ønsker han selv at han kan reagere på andre måter? Vold er også mye mer enn bare slag. Jeg legger ved noen artikler der du kan lese mer om vold og hva man kan være obs på. 

I tillegg kan det være fint å snakke med en venninne eller en voksen du stoler på, om disse tingene. Da kan du få snakket om det som bekymrer deg, og få sortert litt i tankene :) 

Lykke til! 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold