Hopp til hovedinnholdet

En jeg hadde snakka litt med begynte å ta på meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 som opplevde noe veldig upassende idag. Jeg skulle møte en gutt jeg aldri hadde møtt før han fikk nummeret mitt og vi snakka i 3 dager. Han kom med forslag at vi kunne møtes. Vi møtes og gikk bort på skolen der jeg går, han begynte å klå på meg, samtidig å tungekysse meg, selv om jeg ville ikke, men jeg var i panikk. Han begynte å ta av meg boksesmekken min og sin egen. Tillegg tok han på rumpen min og puppene mine, jeg klarte ikke å stoppe han selv om jeg ikke ville at han skulle gjøre dette det han gjorde. Han forsettet og forsettet til han tok opp bh'en min og sugde på puppen min. Han spurte meg om vi skulle ha sex, men jeg sa at jeg ikke ville fordi det itillegg var folk i nærheten. Jeg har både lært mye idag og fått et knust hjerte. Venninna mi sa at jeg burde annmelde dette til politiet og en annen sa at dette kan bli rettsakt. En annen venninne sa også som kan være litt bra siden jeg har tentamen om noen dager at jeg kan skrive om det. Hilsen Meg (((:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss.

 

Du forteller at du har blitt kjent med en gutt. Du møte han for første gang i skolegården. Videre forteller du hva han gjorde med deg.

Først og fremst så vil vi si at det er trist å lese at du har hatt denne opplevelsen, og vi forstår godt at du har hatt tanker rundt dette i etterkant. Det er viktig, men ikke alltid like lett, å være tydelig når man setter grenser for hva man vil og ikke vil være med på. Det er minst like viktig å respektere andres grenser og å være lydhør for signaler om at den andre ikke vil. Denne gutten har ignorert dine følelser og tvunget deg til noe du ikke ønsket å gjøre. Det er ikke lov det han gjorde mot deg. Du er i tillegg under den seksuelle lavalder slik at det han har gjort er ulovlig også av denne grunn.

Vi vil anbefale at du snakker med noen du stoler på om dette slik at dere kan snakke sammen om det som  skjedde og kanskje snakke litt om grensesetting slik at du ikke opplever å få panikk/bli lammet i en eventuell lignende situasjon en annen gang. Du kan også prate med dine foreldre, men hvis du synes detter er vanskelig, kan helsesøster/lærer  være en god person å snakke med.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på telefon :116111 Nettadresse: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon : 80057000 Nettadresse:www.incest80057000.no dette er døgnåpne telefoner du kan ringe anonymt til.

Legger ved noen linker som kan være nyttig for deg å lese.
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold