Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min gjør meg redd

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 17 år og bor alene med kjæresten min på 21. Vi har vært sammen ca. 1 år og har det egentlig kjempe greit, helt til vi begynner å krangle. Han slår meg, biter meg til blods, hiver meg rundt, drar meg rundt og oppfører seg helt gal. Har har ADHD og går ikke på medisiner. Jeg går ikke på skole eller noen ting pga et friår pga angst og depresjon. Er livredd for å bli psykotisk, og når han holder på som han gjør, trigger det redslen min. Jeg føler meg gal selv, selvom jeg tror ikke jeg er det, men får en tanke om at han er det, men da føler jeg meg bare skyldig og legger det over på meg igjen. Er redd å føler meg utrygg. Kan ikke flytte hjem til mamma og de pga sykdom. Jeg er redd for meg selv og han. Hva skal jeg gjøre? Sorry for kort forklaring. Hilsen meg..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det du beskriver at kjæresten din gjør med deg, er både ulovlig og livsfarlig for deg og du bør kontakte politiet snarest.  Du kan også kontakte legevakta som vil hjelpe deg  videre og du bør oppsøke et Krisesenter for kvinner. Noen Krisesentre har aldersgrense på 18 år for at du kan kunne bo der, men de vil uansett hjelpe deg videre.  Du må komme deg bort fra ham ! Alt du tenker om at du føler deg gal selv, er redd for å bli psykotisk, har angst og depresjon er underordnet det at du lever i et voldelig forhold, men det at du lever som du gjør, vil høyst sannsynlig påvirke din psykiske helse så du blir dårligere.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold