Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt truet av en annen jente.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg heter Helena og er 14 år det er en jente ved navn iman som er 1 år eldre enn meg. Henne har truet meg og venninna mi i 3-4 uker nå. Jenta er ukjent og jeg har aldri snakker med henne før. Idag fulgte henne og ei annen jente etter meg og venninna mi på furuset. Hun var sint på meg og sto og truet meg og kjeftet på meg foran folk. Henne sa at jeg hadde 3 valg for å komme meg ut av saken. Enten måtte jeg kysse foten hennes eller ta 1mot 1 mot henne eller 1 mot 1 med venninna hennes Anahita. Jeg sto der og dirskuterte med henne om hvorfor slåssing ville løse saken. Til slutt begynte vi å slåss jeg var litt sterkere enn henne og sparket henne i ansiktet og hadde kontroll over henne gjennom hele slåsskampen. Så plutselig var vi ferdig og da begynnte henne å gråte og skrike masse dritt til meg. En taxisjåfør så hele hendelsen og tok meg og veninna mi inn i bilen hans. Iman ropte da "jeg skal knivstikke deg og moren din" jeg er veldug skremt og redd for hva som skal hende nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det fremgår av straffeloven § 263 at: 

"Den som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år."

Det er opp til politiet å vurdere om vilkårene for å straffes er oppfylt eller ikke. Hvis politiet kommer til at vilkårene for straff er oppfylt kan personen få bot eller inntil et års fengsel. Hvilken straff personen får er avhengig av hvor alvorlig saken er. I mange tilfeller er straffen bot. 

Hvis du ønsker at politiet skal involveres, må du kontakte dem og anmelde forholdet. Du må ha med deg en av foreldrene dine når du skal anmelde forholdet. Du skal ikke akseptere å bli utsatt for slike trusler.

Hvis den andre jenten er under den kriminelle lavalder, 15 år, kan hun ikke straffes. Forholdet kan likevel fortsatt anmeldes.

En annen måte å prøve å gjøre noe med det, er å fortelle det til en lærer, sosiallærer, foreldrene dine, helsesøster osv. slik at dette problemet kan bli tatt opp der du bor.

Siden du er redd og skremt er det viktig at du snakker med noen voksne om det som har skjedd.


Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold