Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min ble voldtatt av en venn og vil anmelde. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Venninna mi ble nesten voldtatt hos en venn av henne mens flere var der. Hun fikk ikke hjelp av noen, men til slutt klarte hun å rive seg løs og løpe til de andre. Han fyren begynte å klå på en annen jente som var under 16 år mens hun ropte at han skal slutte. Venninna mi vil andmelde det til politiet, men problemet er at hun er også redd at han fyren kommer etter henne. Hva skal hun gjøre ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

Vi syns  det er leit å lese at venninnen din har opplevd en slik hendelse, og vi forstår godt at hun er redd. Det er vanskelig for oss å gi et konkret svar på hva hun skal gjøre, men du beskriver er ikke greit, forsøk på voldtekt er ulovlig etter straffeloven og er svært alvorlig.

Vi vil anbefale venninnen din om å snakke om det hun har opplevd med en trygg voksenperson. Det kan være foreldrene, helsesøster, helsestasjon for ungdom, en lærer eller en annen hun stoler på. Synes hun det er vanskelig å prate om det, kan du tilby henne å fortelle om det sammen. De kan også hjelpe henne og avgjøre om hun bør anmelde saken. Det er også mulig å ringe politiet anonymt å be om råd og informasjon i forhold til hva som skjer om hun velger å anmelde: www.politi.no/tjenester/tips_politiet/

Om noe av det over blir vanskelig kan hun/dere ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116111 Nettadresse: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 80067000, Nettadresse: www.incest80057000.no.

Dette er døgnåpne telefoner som du kan ringe anonymt til.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold