Hopp til hovedinnholdet

Kan ikke slutte å slå tjommiene mine. Er dette normalt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Kan ikke slutte å slå tjommiene mine. Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Forstår jeg deg riktig når du med tjommier, mener vennene dine? Er det slik at du slår dine venner og opplever at du ikke kan la det være?

Hvis jeg har forstått deg riktig, har jeg noen spørsmål til deg. Hvordan reagerer dine venner på din oppførsel og handlinger? Synes de det er greit? Og vil de være sammen med deg?

For jeg tenker jo at om du ikke kan slutte med å slå dine egne venner, så vil de til slutt gå fra deg og velge andre venner å være sammen med? Og da vil din slåing gå ut over deg og dine vennskap.

Hvis det er det du har opplevd, så forstår jeg at du lurer på om dette er normalt og  ønsker hjelp. Det er nok ikke normalt, vanlig eller sosialt akseptert at man slår sine venner. 

Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med noen voksne som du stoler på og som du opplever forstår deg. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. Sammen kan dere finne ut hvorfor du slår og hva du kan gjøre for å forsøke å unngå dette. Det kan også være at du bør henvises til annen behandling om problemet vedvarer og forverrer din sosiale situasjon

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold