Hopp til hovedinnholdet

Anmeldt for voldtekt.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er anmeldt får å ha voldtatt 2 jenter som er 1 år eldre enn meg (allså født i 2001). Begge mente det ikke var voldtekt etterpå og jeg hadde der en gang til med hun ene. Nå en måned senere er jeg politianmeldt pga voldtekt. Jeg lurer på va straffen er får dette? Er ikke annet jeg kan gjør får å bevise at det ikke var voldtekt så jeg må nok bare ta straffen. Er drit deprimert og har ført til selvskading og vurderer selvmord siden jeg ikke vil gå resten av livet som en "voldtektsmann". Har ikke vert i avhør selv enda men dukke beskjed av mangen at noen har sakt det til rektor på skolen min også har han politianmeldt det videre. Jeg mener at det er urettferdig at jeg skal bli anmeldt får voldtekt når jeg ikke har gjort det. Er forskjell på voldtekt og angret på å hatt sex.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Det vil si at handlinger som er begått før du fyller 15 år, kan du ikke straffes for. Du vil derfor ikke kunne dømmes for voldtekt eller få noen fengselsstraff for handlingene.

Politiet kan likevel innkalle deg og foreldrene dine til en bekymringssamtale, de kan underrette barneverntjenesten og følge deg opp videre.

Jeg tenker det viktigste du kan gjøre når du blir innkalt er å prøve å forklare deg så riktig som mulig om hendelsene til politiet. Jeg synes også at du skal snakke med foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på, som kan hjelpe deg i denne situasjonen. Det er en forferdelig vanskelig situasjon du er kommet opp i. Det er ikke riktig at du som barn skal klare å løse dette alene.

Lykke til.  

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold