Hopp til hovedinnholdet

Faren til venninna slår

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en venninde som har fortalt meg nå at faren hennes slår henne og sier at ingen elsker henne. Foreldrene er skilt og moren vet at han er sånn men gjør ingenting med det. For et år siden ble venninden min voldtatt og derfor kastet ut en periode av faren. Vet at det ikke skal være sånn men vet ikke hva jeg skal gjøre, trenger raskt svar hun har det veldig ille. Han er sint på henne nå igjen og hun gjemmer seg på rommet sitt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hvor gammel din venninne er, men er hun under 18 år så kan hun skal henvende seg til barneverntjenesten i den kommunen der hun bor for å få hjelp. Det er straffbart å slå barn. Det høres heller ikke ut som en god omsorgssituasjon å bli kastet ut av en far, eller måtte gjemme seg på rommet sitt når han er sint.

 

Din venninne kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning. Alarmtelefonen kan også sende en melding til barneverntjenesten hvis din venninne ønsker det.
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold