Hopp til hovedinnholdet

Utsatt for vold, hva bør jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Var på fest i går, og når jeg skulle hjem sto det to utenfor porten som ikke fikk komme inn, jeg gikk ut og så gikk de etter meg og så slo de meg 2 ganger før eg løpte fra dem. Jeg er det eneste vitnet, hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det du burde ha gjort med en gang du hadde løpt fra de guttene var å ringe til politiet og fortelle hva som hadde skjedd. Da kunne kanskje politiet ha funnet dem samme kveld. 

Selv om du ikke vet hvem dette er og det heller ikke er noen andre så vidt du vet som har sett voldshendelsen, kan du politianmelde det.

Det kan også tenkes at noen andre på festen har sett disse guttene og vet hvem det er. Det kan jo hjelpe deg litt videre, i forhold til om du vet hvem du skal anmelde eller om du anmelder selve hendelsen med ukjent skadevolder.

Dersom du har fått noen skader av hendelsen, bør du dokumentere dette, enten ved hjelp av egne foto eller helst ved en tur til legen. Slik dokumentasjon kan legges ved en eventuell anmeldelse.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine om dette, så kan de hjelpe deg videre. Lykke til.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold