Hopp til hovedinnholdet

Vært i slåsskamp - bør jeg oppsøke lege?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, i går var jeg i slåsskamp med en gutt. Han tok kvelertak på meg. I dag gjør det veldig, veldig vondt når jeg svelger. Det er som det er en slags klump i halsen der han tok tak. Hva er dette og er det normalt? Bør jeg kontakte lege? blir redd. han bruker alltid vold mot meg når han ikke får viljen sin..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det var leit å høre at du har vært i slåsskamp. Hvis du er bekymret for om du er skadet, synes jeg du skal oppsøke lege og få det sjekket.

Å utøve vold mot en annen regnes som kroppskrenkelse etter straffeloven § 271, og kan straffes med bot eller fengsel inntil ett år. Hvis kroppskrenkelsen har medført skade, kan det regnes som en grov kroppskrenkelse etter straffeloven § 272

Du sier at han pleier å bruke vold mot deg, dersom han ikke får viljen sin. Sånne venner kan du ikke ha. Jeg tenker at du bør vurdere å politianmelde han. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold