Hopp til hovedinnholdet

blitt utsatt for barnemishandling - noen å snakke med

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg leste nettopp en avisartikkel om en far som ble dømt til fengsel for barnemishandling. Det som grep meg er at har selv blitt utsatt for mange av tingene som faren ble dømt for, men jeg har ikke forstått hvor alvorlig det er før i senere tid. Dette bekreftet på en måte for meg hva jeg har opplevd. Jeg har slitt mye med min psykiske helse hele livet, og falt ut av både skole og jobb. Jeg har et lite håp om å kunne få bedre hjelp til å komme på rett vet om noen hadde vist om hva jeg har opplevd. Jeg er ikke interessert i å anmelde foreldrene mine, men jeg lurer på om det finnes et sted jeg kan henvende meg for å snakke om hva jeg har opplevd. Finnes det er sted hvor jeg kan henvende meg uten at det vil få konsekvenser for dem? Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har blitt utsatt for barnemishandling i oppveksten. Du ønsker nå å snakke om det du har opplevd. Ut fra det du skriver kan det høres ut som du har vært utsatt for alvorlige ting som naturlig nok preger deg idag. Å snakke med noen, slik du ønsker, kan bidra til at du får det bedre.

Jeg anbefaler deg derfor til å snakke med fastlegen din om hva du har opplevd og hva du sliter med i dag. Fastleger har taushetsplikt slik at det ikke skal få konsekvenser for foreldrene dine. Fastlegen din kan henvise deg videre slik at du får noen du kan snakke med.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold