Hopp til hovedinnholdet

Jeg og mamma krangler mye, ofte ender det opp med slåssing.

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og mamma krangler mye, ofte ender det opp med slåssing. Først begynner det verbalt, men så utvikler det seg. Jeg får blåmerker og sår. En gang presset hun meg i brystet hardt ned i gulvet. Hun presset meg så hardt at det var vondt å puste og snakke etterpå. Hver gang dette skjer legger mamma skylden på meg når hun er sint. Etter en liten stund sier hun unnskyld. Er dette min feil siden jeg også er med på slåssingen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15 år.

 

Du skriver til oss og forteller om vonde opplevelser hjemme,  hvor du og din mor  sloss. Du forteller at din mor legger skylden på deg når hun er sint og jeg ser at du lurer på om dette er din feil? Etter å ha lest det du skriver tenker  jeg at dere sliter med å snakke sammen når noe blir vanskelig og når dere går tom for ord, begynner dere å sloss.  Tenker at dette ikke er din skyld, men at foreldre/voksne har et ansvar til å  forhindre at man går til fysisk angrep på hverandre. Dersom dette fortsetter tenker jeg at dere trenger hjelp til å løse konflikten og for å få slutt på slossingen.  Du bør fortelle din mor hvordan du har det og at du ikke ønsker at dette skal fortsette. Du kan foreslå at dere kontakter familiesenteret/Familiekontoret for å få hjelp til å snakke sammen. Dersom dere klarer å ta i mot denne hjelpen, tror jeg også at det vil føre til en forandring.  Ingen barn/unge skal måtte oppleve at det utøves vold i hjemmet.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold