Hopp til hovedinnholdet

Blit slått hjemme. Flyttet og har ingen venner.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hjemme blir jeg slått/ sparket nesten hver dag, og så har vi akkurat flyttet så nå har jeg ingen venner som jeg kan snakke med om det. Jeg snakket med barnevernet, men det hjelper ikke noenting. Vi drar til psykolog annenhver uke, men det hjelper heller ikke noe serlig. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år.

 

Du skriver til oss og forteller at du blir slått/sparket hjemme hver dag.  Jeg tenker at det skal ingen måtte oppleve eller tåle. Utfra det du skriver ser det ut som dere har vært i kontakt med flere personer og instanser, uten at du opplever at dere har fått hjelp.  Jeg tenker også at dersom dere blir utsatt for vold hjemme, er dette straffbart. Er barnevernet og psykologen informert om hva som skjer ? Dersom ikke, tenker jeg det vil være viktig at de får vite det og at du kan forvente at disse skal  hjelpe til for å få slutt på volden.  Så for å svare på spørsmålet ditt,  må du fortelle dem hva som skjer og si at du forventer at de hjelper dere videre.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold