Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med aggresjon og vold. 

Annet 15 år
 

Spørsmål

kan man dø uten å leve. jeg har problemer med agresjon og vold mot en tilbakestående gutt. hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei 15 år

Du sier du har problemer med aggresjon og vold mot en gutt. Det kommer ikke frem av spørsmålet ditt om det er du som har problemer med aggresjon og vold eller om du trenger hjelp med at du kjenner en gutt som blir utsatt for aggresjon og vold, så jeg svarer litt på begge deler.

Vold skader andre mennesker, og er faktisk ulovlig i Norge. Hvis du har et problem med vold og aggresjon finnes det hjelp for dette. Jeg anbefaler deg at du tar kontakt med en voksen du kan stole på, for eksempel helsesøster på skolen din, som kan hjelpe deg med å komme i kontakt med for eksempel en psykolog. Det høres ut som du har noen viktige spørsmål om livet du lurer på, som ofte kan skape sterke følelser. Sterke følelser som sinne, redsel eller tristhet er normale følelser alle mennesker har, men det kan bli farlig for andre om disse følelsene og spørsmålene blir til voldshandlinger. Derfor kan det være lurt å dele disse følelsene og tankene med en profesjonell. 

Om du vet om en annen som blir utsatt for vold anbefaler jeg også at du kontakter Alarmtelefonen for barn og unge. Dette er en tjeneste du kan ringe anonymt, de har masse kunnskap om hvem man kan henvende seg til.

Lykke til. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold