Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min har det ikke bra

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg og en annen jente (1) som går i klasen min har kranglet, sånn veldig alvorlig. Hun sier at jeg er grunnen til at hun kutter seg selv og at hun vill drepe seg selv. Alt startet med at hun (1) gjorde noe veldig dumt sånn at alle hatet henne, jeg og en annen jente(2) var de eneste som var der for henne. Så når alt det dramaet var over endte det med at jeg og hun (2) andre hang veldig mye sammen. da ble hun (1) veldig sjalu. Hun skylder meg 200 kr som hun ikke vil gi tilbake og anklager meg for at jeg har gjort sånn at hun vill drepe seg selv. Når hun har sagt sånne ting har jeg ignorert henne og sagt unnskyld. Hun svarer meg ikke når jeg vill snakke med henne face to face. Kjæresten min sier at når han og en gutt krangler, slåss de og er ferdig med det. Er det sånn jeg kan løse det? Selv om vi begge er jenter? Jeg har prøvd alt men ingen ting funker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette skjønner jeg at er vanskelig! Jeg tror ikke venninnen din har det så bra. Men jeg tror ikke det er din skyld, eller venninnen din. Jeg tror det er noe hun tenker på og som hun synes er vanskelig, som hun ikke vil eller vet hvordan hun skal snakke om. Jeg tror det er viktig at du og venninnen din viser at dere er der for henne, selv om hun ikke vil snakke med dere. Hun setter nok egentlig stor pris på det, selv om hun oppfører seg som hun gjør :-) 

For å hjelpe henne, så tror jeg dere burde snakke med en voksen, som kanskje kan hjelpe henne. Om dere vil snakke med foreldrene deres om dette, så kan det hjelpe. Hvis ikke, så er alltid helsesøster tilgjengelig, og hun kan også snakke med venninnen deres og høre hva som er galt! Under er en lenke som jeg håper kan være til hjelp :-)

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold