Hopp til hovedinnholdet

broren min slår, spenner, klipper og biter meg

Jente 17 år
 

Spørsmål

broren min slår, spenner, klipper og biter meg bare jeg er i nærheten av han. har fortalt mamma om det men hun sier det er min feil siden jeg blir fort sur på han. Han sier også det at jeg må slake meg også videre. Er dette vold siden det tærer på meg fysik og sykiskt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at storebroren din slår, spenner, klyper og biter deg bare du er i nærheten av ham, samt at han sier at du må slanke deg.

Det kan godt være at du blir fort sur på han og det er kanskje ikke noe greit, men det er helt ulovlig å slå, spenne, klype og bite fordi du viser at du er sur på ham.

At han også erter deg og sier at du må slanke, vil jeg si er mobbing, så jeg er helt uenig med din mor i at det er din feil.

Vet ikke hvor gammel din bror er, men det er faktisk sånn at det er straffbart det han gjør. Dersom du går på skolen så kan du snakke med helsesøster om det og spør henne om råd til hva du bør gjøre.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold