Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min blir utsatt for vold hjemme

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen siden vi var 13<3 Han lever med vold hjemme.. og han kommer ofte hjem til meg sent på kveldene og gråter lenge! Han aner ikke hva han skal gjøre.. og jeg gråter også ofte fordi jeg vil ikke at verdens fineste gutt ska ha det så vondt! Han har bodd i noen perioder her hjemme hos meg! Men jeg orker ikke se han så trist! Han gråter så ekstremt noen ganger at jeg vet ikke hva jeg ska gjør! Jeg passer utrolig godt på han! Og vil bare at han ska ha det bra!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 15 år

Du skriver at kjæresten din lever med vold i hjemmet, at du vil ta vare på han og vil han skal bra, og at du noen ganger ikke vet hva du skal gjøre. 

Først og fremst skjønner jeg godt av det du skriver at du er veldig glad i, og vil ta vare på, kjæresten din! Han er nok veldig heldig som har deg. Samtidig så høres det vanskelig ut å ikke alltid vite hva man skal gjøre i midten av alt. Dette ansvaret syns jeg ikke du skal ha alene. Det finnes voksne som kan hjelpe til med dette. Hvis du fortsetter å være der for kjæresten din, snakker om hva som foregår og gir din støtte, kan dere også ta kontakt med alarmtelefonen for Barn og unge. Dit kan man ringe anonymt, de vet masse om vold i hjemmet og vet hvem man kan kontakte både for at kjæresten din skal få hjelp men også eventuelt foreldrene hans. Jeg legger ved noen artikler som jeg også mener kan være relevante for deg. Lykke til.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold