Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg krangler mye med faren min. Han har ved flere anledninger låst meg inne på rommet, pga småting som hvis jeg støtter søsknene mine når han kjefter på dem for noe de har glemt ut. Senest i dag har han holdt meg hardt i armen, jeg fikk ikke merke, men d gjorde vondt når han holdt meg og fikk meg inn på rommet, har ikke merke nå. Det er ikke første gangen han har gjort noe sånt, har han lovt til det? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jente 13 år, hva er lovt? Hei, jeg krangler mye med faren min. Han har ved flere anledninger låst meg inne på rommet, pga småting som hvis jeg støtter søsknene mine når han kjefter på dem for noe de har glemt ut. Senest i dag har han holdt meg hardt i armen, jeg fikk ikke merke, men d gjorde vondt når han holdt meg og fikk meg inn på rommet, har ikke merke nå. Det er ikke første gangen han har gjort noe sånt, har han lovt til det? Altså å holde meg hardt nok til at det er vondt, å nekte meg å gå ut av rommet/ofte låser han meg inne uten telefon eller noe. Moren min vet om noe av dette, å hun mener jeg burde si i fra til læreren min eller helsesøster. Men jeg vet ikke, hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13, 

Det er ikke lov å utsette barn for vold. Det er heller ikke lov å utsette barn for psykisk skade. Det omfatter alle måter å skade barn på. Det kan være med å skremme, ydmyke eller krenke. Det er ikke lov å låse barn inne på rommet. Jeg synes som din mor at du skal si fra til helsesøster på skolen din eller til læreren din.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold