Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål knytet til vold og overgrep som skal ha skjedd for over 2 år siden.

Annet 19 år
 

Spørsmål

hei. dette er noe som har plaget meg over 2 år. jeg var gravid i mnd 5 da jeg besvimte og ringte kjæresten og ba han komme hjem. han ble sint da han kom og tok tak og skubbet meg hardt inn i yttertøren. i tillegg var det flere tilfeller hvor han mot min vilje tok og befølte meg, uten og stoppe etter flere nei. jeg har vært redd for og gjøre noe med det. og har hatt store plager i ettertid. er det noe jeg kan gjøre med dette nå? har beviser for allt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Handlingene du beskriver kan føre til straff etter straffeloven §282: 

"Mishandling i nære relasjoner:

Med fengsel inntil 6 år straffes den som ved trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold eller andre krenkelser, alvorlig eller gjentatt mishandler

a) sin nåværende eller tidligere ektefelle eller samboer"

Dersom du bestemmer deg for å anmelde tidligere kjæreste/samboer, så vil politiet/påtalemyndigheten vurdere om handlingene anses så alvorlig at bestemmelsen kommer til anvendelse.

Håper du finner noen å prate med om dette, og kanskje får hjelp til å bestemme deg for hva du ønsker å gjøre med saken. Se også artiklene nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold