Hopp til hovedinnholdet

Ødla en deal for vennen min om kjøp og salg av hasj?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Gutt på 13 år her. Jeg trenger litt hjelp. dette er høres kankje litt ut som en rar historie men jeg trenger hjelp. jeg var venn med en som går i klassen min, men jeg ville ikke være venn med han lenger for at nå har han begynt og røyke og selle hasj. etter det har han ikke vert noe artig og være med. Etter det brydde han seg ikke så mye omm meg lenger. Men veldig nylig nå så gjorde jeg (med uhell) noe som jeg ikke burde ha gjort. Jeg ødela en deal som han skulle ha med og kjøpe 100 gram hasj (20000kr) og selle det. men siden jeg ødela dealen så truer han meg med å komme å banke meg og knekke beinene mine sammen med vennene sine (som er mye eldre og sterkere en meg). Så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre får at jeg har ikke noen sjangs når det er så mange.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at du blir engstelig hvis du blir truet med å bli banket opp, og få knekt beina dine.

Både bruk av hasj, salg og kjøp av hasj, og trusler om vold er straffbart. Det at den tidligere vennen din er så ung som han er gjør forholdet spesielt alvorlig.

Du skriver ikke noe om hvorfor han har begynt med bruk og omsetning av hasj/narkotika, men fortsetter han sånn kan han ødelegge livet sitt for alltid. Salg av narkotika og vold mot andre vil også kunne ødelegge andres liv.

Så både fordi du blir truet og fordi vennen er i ferd med å skade seg selv og andre bør du absolutt snakke med en voksen om det. Helsesøster på skolen, sosiallærer, foreldrene dine.

Snakker du med en voksen om det vil det også skje noe så han forhåpentligvis slutter med det han driver med. Det er det beste for alle, og fordi han er så ung vil de tiltakene som settes i gang være hjelpetiltak og ikke straffetiltak.

Du kan lese mer om vanlige straffereaksjoner i vedlagte artikkel "-truer en annen med vold"  


Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold