Hopp til hovedinnholdet

Sliter med redsel for faren.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg opplever psykisk vold. jeg har alltid vert redd for pappa, uten at jeg helt vet hvorfor. foreldrene mine skilte seg når jeg var 6 år gammel, og jeg bodde annen hver uke hos hver frem til jeg ble 13 år. jeg var redd for han når jeg bodde alene med han, men ville ikke si ifra. Han sa at om jeg flyttet til mamma, skulle han sørge for at jeg aldri kom til å se henne igjen. når jeg var 13 streiket jeg, og sa at jeg nektet å dra på skolen dersom jeg bodde hos pappa, etter det bodde jeg med mamma. pappa skader meg ikke fysisk, men jeg vet han kan gjøre det siden han har gjort det før, men det er mange år siden. Jeg tør ikke si ifra til noen, for hver gang jeg sier mot han blir han sykemeldt etterpå. i høst flyttet jeg for meg selv, og det går helt fint. jeg har lite kontakt med pappa nå, men sliter med mareritt. jeg er alltid redd for at pappa skal komme å skade meg og vennene mine når jeg er på skolen, selv om jeg vet at dette ikke kommer til å skje.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du skriver her om din oppvekst så tenker jeg at du over mange år har vært redd for din far og hans reaksjoner. Selv om du i dag bor for deg selv og har lite kontakt med din far så er du fortsatt redd for faren din. Du vet at han ikke kan gjøre deg noe i dag men likevel er du pga. det du har opplevd i oppveksten din redd. 

Det jeg vil anbefale deg å gjøre er at du snakker med f.eks. fastlegen din om både oppveksten din og det du sliter med av angst i dag. Legen din vil ta deg på alvor og vil kunne henvise deg videre til behandling hos en psykolog. Hos en psykolog vil du kunne få hjelp til å bearbeide episoder fra oppveksten slik at du i dag vil kunne slippe å slite med angsten. Snakk derfor med fastlegen din om det du sliter med og vis gjerne fastlegen din det du har skrevet her til oss i UNG.no. Hvem som er fastlegen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Her kan du også bytte lege dersom du ønsker det. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold