Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine kjefter noe voldsomt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år. Jeg har slitt i flere år med at foreldrene mine kjefter noe voldsomt. Min far har slått meg. Han har i tillegg dunket maccen min hardt i pulten min så det er en stor bulk der. Alle vennene mine klager på at jeg mister den i gulvet. Men over til min far. Jeg har vært utrolig redd for å være hjemme med pappa, ellers bare være i nærheten. Han kjeftet på 9års bursdagen min, foran vennene mine. Jeg har fler ganger kommer 30 minutter for sent til skolen fordi han ikke vil slippe meg ut av døra på modningen fordi han er sur på meg. Jeg har så utrolig mange fortellinger og hendelser som har hendt rundt dette. I barnehagen så husker jeg alltid at de voksne sa at foreldre ikke fikk lov å kjefte. Jeg skjønte så klart ingen ting fordi faren min kjeftet på meg og hadde slått meg. Han har kastet ting ut av vinduet på rommet mitt. Har dere noen tips? Hilsen jente på 13 år:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss, jente 13 år.

Jeg er så glad for at du søker hjelp og spør om hva du kan gjøre. Det som skjer hjemme hos deg er overhodet ikke greit og helt uakseptabelt. Jeg blir lei meg når jeg hører hva du har vært og er gjennom. Barn skal føle seg trygge og det er sant som de sa i barnehagen: Ingen foreldre får lov til å kjefte eller utsette barn for vold.

Håper så inderlig at du kan ta med alle dine fortellinger og hendelser til en trygg voksen som kan hjelpe deg og dine foreldre.

Du kan ringe alarmtelefonen på 116111, se vedlagt artikkel.

Eller du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom og fortelle om hvordan du har det hjemme.

Helsesøster har plikt til å sende en bekymringsmelding til barnevernet som i neste runde kan sørge for at du opplever hjemmet ditt som et trygt og godt sted for deg å være.

Ønsker deg masse lykke til og alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold