Hopp til hovedinnholdet

Det har ikke vert mye fysisk vold, men det har hendt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14. Mine første minner om vold i huset kommer fra ca da jeg var 8 år. Det hendte sjeldent, og jeg tenkte lite på det. Men de siste årene har det vert mer av det, og nå spesielt de siste månedene har det hendt ofte, og hatt stor effekt på meg. Volden jeg snakker om kommer fra pappa. Det har ikke vert mye fysisk vold, men det har hendt. Det som plager meg er at jeg får stadig stygge ord fra pappa. Han kan ofte kalle meg ting som tett, idiot, en stor skuffelse, irriterende osv. Mange ganger blander han også inn verre skjeldsord, og bruker mye banning som adjektiv f.eks "jævla drittunge". I tilleg sliter jeg med angst og depresjoner, og har gått gjennom mye selvskading. Her reagerer pappa faktisk ikke med sinne, men han ler av det. Han tuller, blir ironisk, og kommer med sårende kommentarer - noe jeg syns er en verre reaksjon på selvskading enn sinne. Vi har et godt forhold ellers, men når han blir sint skjer dette. Men nå er han alltid sint! Er dette verbal vold?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er verbal vold sånn som du beskriver det. Og du fortjener ikke å ha det sånn hjemme.

Du sier ingen ting om du får hjelp for selvskading, angst og depresjon.  Hvis ikke, er det noe du kan få god hjelp til.

Du kan snakke med helsesøster eller kontaktlærer/sosiallærer på skolen din. Når det gjelder din far sin oppførsel kan kanskje barneverntjenesten hjelpe dere, hele familien.

Skolen kan hjelpe deg med å få kontakt med barneverntjenesten. Du kan også snakke med en annen voksen du stoler på, eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold