Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde denne hendelsen til politiet? Og hva vi dermed skje?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! For noen uker siden ble jeg utsatt for «kraftig lek» eller slosskamp, dette førte til at jeg brakk beinet. Før slosskampen følte jeg at jeg ble presset til å være med, og er nå i ettertid lei meg for valget jeg gjorde.... Kan jeg anmelde denne hendelsen til politiet? Og hva vi dermed skje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En anmeldelse er en melding til politiet om at man mener det har skjedd et straffbart forhold. Når politiet mottar en anmeldelse vil de vurdere om det forholdet som er et brudd på straffeloven eller ikke, og om den personen som er anmeldt kan straffes. Det er altså ikke sikkert at en anmeldelse vil føre til at personen som er anmeldt blir straffet.

Hvis du leverer en anmeldelse til politiet må du forklare deg for politiet om hva som har skjedd. Grunnen til dette er at politiet trenger så mye informasjon som mulig i saken slik at de kan vurdere om det har skjedd noe straffbart eller ikke. 

Du skriver ingenting om hvor gammel personen du slåss med er. Hvis personen er under den kriminelle lavalder (15 år) kan han/hun ikke straffes. 

Jeg tenker at du bør snakke med foreldrene dine om denne saken, og så kan de bli med deg når du eventuelt anmelder saken til politiet. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold