Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å bruke vold mot sin lillebror?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg bruker vold mot min lillebror.. Er det normalt? Hjeeeeeeelp! Hjeeeeeelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 17 år

Du skriver at du bruker vold mot din lillebror, og du lurer på om det er normalt. 

Så flott at du tar kontakt for det du lurer på :) Du spesifiserer ikke hva du gjør når du sier at du bruker vold, men jeg antar at du kanskje mener fysisk vold, som at du slår, lugger, dytter eller lignende..? Veldig mange søsken krangler og noen kan også sloss. Så det i seg selv kan være normalt. Du skriver ikke hvor mye yngre broren din er, eller om du er mye sterkere enn han. Hvis du er "fysisk overlegen" han, det vil si eldre og mye sterkere, så kan volden du bruker bli ekstra skremmende og skadelig.. Da er det viktig at du får hjelp til å finne andre måter å være mot lillebroren din på. Da vil dere også kunne få det mye bedre sammen som søsken. Kanskje har du også tenkt dette selv?  

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med helsesøster på skolen og fortelle om det spørsmålet du tar opp her. Det kan være godt for deg å få snakke litt mer med en trygg voksenperson som kan hjelpe deg til å finne svar og løsning på det du trenger! 

Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold