Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble overfalt av en medelev

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17år . 12.01.18 ble jeg overfalt av en medelev i klassen . Jeg fikk 3 slag i hode og han tok kvelertak, jeg gjorde ingen ting annet en og rive meg løs og løpe vekk. Men jeg kom ikke uskadd vekk. Jeg måtte på legevakten for skjekkes og jeg måtte sy 3 stig. Og han som angrep meg er over 18 år, av utenlands opprinelse. Hendelsen er politi anmeldt. Og jeg er livredd for denne eleven, må jeg gå i samme klasse som denne eleven? Hjelp . Hva slags straff kan hann vente seg? Alt er dokumentert av lege og politiet. Hendelsen skjedde i klasseromet. Jeg har hatt vont I hode siden hann slo Meg ned,kvalm. Har jeg krav på erstatning. Saksøke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om du må fortsette i samme klasse som den andre eleven eller ikke er noe du og foreldrene dine må ta opp med skolen. Kanskje skolen kan finne en løsning slik at enten du eller han kan bytte klasse. 

Ut fra det du beskriver vil jeg tro at politiet vurderer at du ble utsatt for en kroppskrenkelse eller eventuelt grov kroppskrenkelse.

Strafferammen for kroppskrenkelse er ifølge straffeloven § 271 bot eller fengsel inntil 1 år. Hvis kroppskrenkelsen vurderes som grov er strafferammen ifølge straffeloven § 272 fengsel inntil 6 år.

Men hvilken straffebestemmelse han som angrep deg eventuelt har brutt, og om han kan straffes, er det politiet som må vurdere. 

Du kan ha krav på voldsoffererstatning, men dette må vurderes nærmere enten av domstolen eller eventuelt av kontoret for voldsoffererstatning. Hvis det blir en straffesak i tingretten mot han som angrep deg vil et erstatningskrav også kunne behandles samtidig med straffesaken. Alternativet er at du sender inn søknad om voldsoffererstatning til Kontoret for voldsoffererstatning. Hvis du har (eller senere får) bistandsadvokat i saken kan du spørre ham/henne om mulighetene for å kreve erstatning. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold