Hopp til hovedinnholdet

Slosskamp.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! For noen uker siden ble jeg utsatt for «kraftig lek» eller slosskamp, dette førte til at jeg brakk beinet. Før slosskampen følte jeg at jeg ble presset til å være med, og er nå i ettertid lei meg for valget jeg gjorde.... Kan jeg anmelde denne hendelsen til politiet? Og hva vi dermed skje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er litt vanskelig å svare på spørsmålet ditt. Men du skriver at du er lei deg for valget du gjorde (og det er veldig forståelig), da antar jeg at du kanskje har lyst å si noe om det? Til de du sloss med? Til noen voksne kanskje? Videre så spør du om du kan anmelde dette til politiet? Og utgangpunktet er jo at det kan du (med foreldre) gjøre, dersom du mener at du har blitt utsatt for stort press så vil en jurist i politiet vurdere alvorlighetsgraden i dette på bakgrunn av bl.a. din alder, de andres alder, situasjonen, skaden og andre forhold som jeg ikke har oversikt på.

Jeg vil anbefale deg å snakke med en voksen om dine tanker rundt det som skjedde, og vær ærlig på hva du tenker og hva som egentlig skjedde den dagen. En voksen som du stoler på vil kunne hjelpe deg med en anmeldelse, dersom dere kommer frem til at dette er rett vei å gå. En voksen vil også kunne ta kontakt med f.eks konfliktrådet og be de innkalle deg og guttene for å snakke ut om det som skjedde, dersom det er det du/dere ønsker. Uansett så er det viktig at du formidler dine behov til en voksen person du stoler på som kan hjelpe deg videre. Jeg ville ha startet med det, dersom jeg var deg. Da vil du kunne få hjelp til å sortere og finne ut hva som blir best løsning for deg.

Lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold