Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg dra til lege etter å ha blitt slått i hodet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. i går ble jeg slett flere ganger i hodet. I dag har jeg litt vondt i åanna, men mest vondt i ''bakhodet'', det er ikke helt bak, men litt på siden. Etter han slo begynte jeg også å kaste opp og følte meg svimmel. Jeg var ikke bevisstløs og husker hva som skjedde. I dag har jeg vondt i hodet, bør jeg sjekke med lege eller bare la det gå over?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 18 år

Du skriver at du ble slått flere ganger i hodet, at du kastet opp og følte deg svimmel, du ble ikke bevisstløs og husker hva som skjedde. I dag har du vondt i hodet og lurer på om du bør sjekke det. 

Nå får du dessverre svar flere dager etter at du skrev inn. Jeg ville rådet deg til å ta en tur til legen, og håper at du kanskje allerede har gjort det? Slag mot hodet kan være veldig farlig og det er alltid lurt å sjekke med helsepersonell dersom man slår hodet og kjenner på smerte etterpå. At du kastet opp og ble svimmel gjør det enda mer alvorlig. Så sjekk med lege! 

Jeg ønsker også å kommentere på at du skriver nettopp det at du ble slått i hodet. Du skriver av "han". Hvem er denne personen som slo deg? Det høres ut som at du er blitt utsatt for ganske alvorlig fysisk vold. Jeg vil råde deg til å vurdere om det du er blitt utsatt for skal anmeldes til politiet. Jeg vil også råde deg til å vurdere din egen sikkerhet slik at du ikke blir slått igjen. 

Hos Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge kan du ringe hele døgnet og snakke med trygge og gode mennesker som kan hjelpe deg. Du kan ringe dit både gratis og anonymt om du ønsker det.

Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold