Hopp til hovedinnholdet

Før slosskampen følte jeg at jeg ble presset til å være med, og er nå i ettertid lei meg for valget jeg gjorde.... Kan jeg anmelde denne hendelsen til politiet?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! For noen uker siden ble jeg utsatt for «kraftig lek» eller slosskamp, dette førte til at jeg brakk beinet. Før slosskampen følte jeg at jeg ble presset til å være med, og er nå i ettertid lei meg for valget jeg gjorde.... Kan jeg anmelde denne hendelsen til politiet? Og hva vi dermed skje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har mulighet til å anmelde forholdet. Det blir da politiets oppgave å vurdere om det har skjedd noe straffbart. Hvis du anmelder forholdet vil trolig alle dere som var involvert bli avhørt. Finner politiet grunnlag for det, vil de ta ut tiltale og saken kan komme for retten. Et annet alternativ er at saken blir behandlet i konfliktrådet.

Det er viktig å være klar over at hvis du "var med på leken", altså aksepterte slåsskampen og dermed også muligheten for å bli skadet, vil det ikke ha skjedd noe straffbart her. Hvis du ble presset eller tvunget, kan det stille seg annerledes. For at den som skadet deg skal kunne straffes, må den også skjønt eller burde skjønt at du ikke gjorde det frivillig, og denne personen må være over den kriminelle lavalder (15 år).  

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold