Hopp til hovedinnholdet

Far slår meg i ansiktet. Er det normalt og lov?

Annet 16 år
 

Spørsmål

hallo, jeg er en gutt på 16 år, min far og jeg var i en diskusjon, han ble veldig sinna og slå meg i fjeste, ikke første gang, er det normalt og lov?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 

Du skriver at faren din ble veldig sint på i en diskusjon og slo deg i fjeset. Du skriver dette ikke er første gang og lurer på om det er normalt og lov.

Nei, det er ikke lov til å slå barna sine, uansett hvor sint man er. Dette kalle vi fysisk vold og det er forbudt i Norsk lov. Faren din har ikke lov til å fortsette å slå deg eller skremme deg på noen annen måte. 

Det er dessverre en del barn og unge som opplever dette hjemme, men det gjør det ikke mer riktig eller lov. Å bli slått når man sier meningen sin eller er uenig med foreldrene kan være veldig skremmende og føre til at man ikke lenger tør å diskutere eller være uenig. Dette er også alvorlig og det er kjempeviktigviktig å føle at man kan si det man mener, være den man er og være trygg hjemme. 

Jeg vil råde deg å snakke med noen du stoler på. Enten på skolen, som helsesøster eller en lærer, eller andre voksne som kjenner deg. Du kan også ringe alarmtelefonene for barn og unge på  116 111 og få råd om hvordan du kan gå fram. 

Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold