Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjelpe en venninne som opplever vold fra kjæreste?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en man på 23år. Og lurer på hva jeg skal gjøre videre med dette her. Jeg har en venninne som har godt gjennom vold av kjærsten sin. Jeg har vært bekymret i det siste fordi jeg har sett ossen kjærsten har oppført seg mott henne. I dag ble jeg redd for henne fordi hun er alene med han mye av dagen og vet ikke hva som skjer bak i dørene. (Jeg prøver så godt jeg kan å beskrive dette her, selv om jeg har skrive vansker) det er føsrt i dag hun viser meg bilder at hun har blitt slåt ned. Dette er ikke første gang. Jeg har til og med sett det selv. men han har lovet henne at han skulle slute. Men det har han ikke gjort. Jeg bestemte meg at hun skulle pakke tingen sine og være hjemme hos meg. Hun kan ikke være med han i det hele tatt.. Jeg sa i fra klart og tydelig til han vis han prøver å komme nerme huse mitt så ringer jeg politiet. Jeg er litt redd fordi han er en kraftig man.. Hva skal jeg gjøre vindre med dette? Fint om jeg kunne få svar så fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 23 år

Så flott at du skriver til oss med spørsmålet ditt. Jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan. 

Det er flott at venninnen din har en god venn som deg som passer på henne. Det du beskriver at hun blir utsatt for er vold, og det kan og bør anmeldes til politiet. Det er politiet sin oppgave å straffe vold og forhindre ny vold. Dersom hun er redd for at han skal oppsøke henne og skade henne kan hun få besøksforbud, og evt voldsalarm. Kanskje kan du bli med henne til politistasjonen for å levere en anmeldelse? 

Dersom hun ikke kan bo hjemme hos seg selv pga fare for vold kan hun ta kontakt med og flytte inn på krisesenter for en periode. Dette er et bra tilbud og er beregna for dem som ikke bor trygt hjemme (eller hos venner). 

Du kan også tipse venninnen din om en nettside som heter www.dinutvei.no, der finner hun masse nyttig informasjon beregnet for personer i hennes situasjon. 

Tilslutt kan det hende at hun har behov å få bearbeidet sine opplevelser, f.eks hos en psykolog. Hun kan få henvisning til psykolog via sin fastlege

Lykke til! 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold