Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg truet på ungdomsklubben og jeg vet ikke hva jeg kan gjøre....

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg pleier å gå på en ungdons klubb i nerheten der jeg bor. Men i det siste har en annen gutt fra et annet sted begynnet å komme dit. Han er ca 15 tror og jeg tror han er med i en kriminell gjeng. I det siste har han begynnet å true meg. Dette syns jeg ikke er greit. Jeg har vudert å kline til han men har heller roet meg ned og over sett han. Neste gang tror jeg jeg skal ta opptak hvis han truer meg. Men hvis jeg går til fek politiet kan det hende at han finner det ut og sender gjengen sin på meg. Shit! Jeg begynner å lure på om jeg må gå skjult bevepnet med. F.e.k. kniv. Men jeg vil ikke skade/ drepe han heller. Jeg over reagerer sikkert men Shit hva gjør jeg. Hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss at du føler deg truet på ungdomsklubben og at du ikke vet hvordan du skal forholde deg til situasjonen.

Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg å være i!

Dette høres ikke greit ut og jeg vil råde deg til å snakke med de som er ansatt på ungdomsklubben om at du føler deg truet der. Du kan si det du forteller til oss at du tror vedkommende hører til i en kriminell gjeng.

Du ønsker jo ikke skade vedkommende så jeg tror ikke at det å være bevæpnet vil løse situasjonen på noen god måte for deg. Det er heller ikke lov.

Jeg kan forstå din frykt for at du er redd for hva som vil skje dersom du anmelder truslene til politiet. Det er ikke godt å si hvordan vedkommende vil reagere men uansett så gjør han noe mot deg som ikke er lov.

Har du noen du kan snakke med om denne situasjonen du er i?

Oppfordrer deg hvert fall til å snakke med de som er ledere eller som jobber på ungdomsklubben og si hva du opplever.

Da kan de hjelpe deg med å håndtere situasjonen på en best mulig måte ved at de undersøker og gjør tiltak som vil ivareta deg og ungdomsklubben.

Politiet gjør jo også forebyggende arbeid så det kan være at du kan melde inn bekymring over det du opplever.

Legger også ved noen artikler til deg som du kan lese og ha nytte av.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du opplevd trusler, hets eller hat på grunn av den du er?

Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles ofte opp av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Har du eller noen du kjenner opplevd det?

Gå til vote

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold