Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg ble med en jente hjem og hadde sex med henne.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble med en jente hjem og hadde sex med henne. Vi var begge fulle. Problemet er at hun har en fundamentalt annen oppfatning av kvelden enn jeg har. Hun sier at hun prøvde å stikke av fra meg, noe jeg ble sjokkert da jeg hørte henne si. Jeg opplevde det som at hun ventet på meg da vi dro fra nattklubben vi var på. Hun sier at hun gråt under akten og sa "nei" flere ganger, jeg husker at hun tok initiativ, stønnet så høyte at jeg var redd hun skulle vekke naboene, og var veldig "på". Hun sier at hun ikke anmeldte meg for voldtekt fordi hun tror det er noe godt dypt inni meg, og det at hun opplevde det som vondt og vanskelig kommer fullstendig overraskende på meg, og jeg er veldig lei meg dersom jeg har såret henne. Det har jeg virkelig aldri ønsket å gjøre. Jeg går rundt og grubler mye på disse anklagene, og finner det utrolig vanskelig siden hun refererer til kvelden helt annerledes enn hvordan jeg husker den. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år

Takk for at du skriver til oss.

Etter å ha lest det du skriver forstår jeg at dette oppleves vondt og vanskelig for deg. Det at dere har ulik oppfatning av det som skjedde føles skremmende og sårt for dere begge.

Du opplevde dette som frivillig fra hennes side, men i ettertid sier hun at hun prøvde å gi beskjed om at det ikke var det. I følge henne har du oversett eller misoppfattet hennes "oppførsel". 

Det er tydelig at hun strever med denne hendelsen - samtidig sier hun også til deg at hun ikke har villet anmelde dette fordi hun tror det er noe "godt i deg". Det er fint - og et godt utgangspunkt for at dere kan komme i dialog og snakke ut om det som skjedde. Jeg tenker at det er nettopp det å snakke om denne kvelden - enten dere to eller sammen med en nøytral tredje person som vil hjelpe dere begge til å komme videre. Da vil du kunne gjenta for henne at du er lei deg for at hun opplevde dette på den måten og at det er vanskelig for deg å forholde deg til at du kan ha såret henne/gjort henne vondt. 

Jeg forstår at det føles ukomfortabelt - det er også slik at siden dette er to ulike oppfatninger av samme situasjon vil det være umulig å finne en "riktig løsning". 

Som nevnt kan det  være lurt å snakke med andre voksne om hvordan du/dere har det i etterkant av denne hendelsen. 

Du kan henvende deg til Helsestasjon for ungdom. Der er det både helsesøster og lege. De vil høre på deg og gi råd i denne situasjonen. De vil også kunne tilby samtale med dere to sammen.

Dersom du ønsker å ringe noen for å prate om dette, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no.

Håper dette var til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Har du hatt sex uten å ønske det?

Det kan hende du gikk med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille partnerens behov, uten at du hadde så lyst. Husk at hver eneste ting dere foreslår å gjøre skal dere begge to være enige ...

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold