Hopp til hovedinnholdet

Er det vold om man blir slått av foreldrene sine?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det telles som vold hvis man blir slått av foreldrene sine. Jeg blir ofte klappet på ansiktet dratt i håret eller dyttet og dratt hvis jeg gjør noe galt eller sier bie slemt. Er det greit? Og regnes det som vold? Mange av mine venninner har fortalt om når de blir sure på foreldrene sine eller sagt noe stygt til dem, og da har de ikke fått noe vondt enn å bli snakket strengt til eller kjeftet på. Det har jeg også sett selv. Det er egentlig bare mamma som gjør dette, jeg føler ikke at hun er så glad i meg. Ikke bare i disse situasjoner, men også ellers. Og jeg har prøvd å snakke med henne, men hun tar det ikke serriøst. Jeg har andre søsken også son det ser ut til at hun bryr seg mer om. Hva kan jeg gjøre? Og er det bevis på at det ikke er lov å slå barn? Så må jeg bare si at dere gjør en skikkelig god jobb! Og det er veldig fint vite at hvis jeg vil spørre om noe, kan jeg få hjelp uten at noen vet hvem jeg er. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du beskriver i mailen at du blir klappet på ansiktet, dratt i håret eller dyttet og dratt i om du gjør noe galt. I Norge er det ikke lov å slå barn i oppdragelsen. Det du beskriver at du opplever hjemme er ikke greit at du opplever. Jeg syntes du skal ta kontakt med helsesøster på skolen du går på og forteller hvordan du har det hjemme. Hun kan kanskje hjelpe deg slik at mamma får råd eller veiledning.

 
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold