Hopp til hovedinnholdet

Far skal komme på overraskelsesbesøk, tror ikke det kommer til å gå bra.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har en far som vi i familien alltid må ta hensyn til. Han er veldig suksessrik og har masse penger og alt det der, men han er veldig skrøpelig, og han prøvde å kvele mamma den dagen hun gikk fra ham, men det ble aldri meldt. Han bor i Tyskland for tiden, men jeg vet at han planlægger å komme på overraskelsesbesøk til lillebroren min sin konfirmation, og egentlig tror jeg at det kan bli hyggelig, men jeg vet at han ikke tåler moren min sin nye kjæreste, og det gå ikke at det blir ham vi skal ta hensyn til hvis han kommer, det er ingen andre i familien min som vet om det, så jeg aner ikke hva jeg skal gjøre... Moren min kommer aldri til å gå med på at han kommer, hjelp meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det høres ut som du er satt i en veldig vanskelig situasjon når du har fått vite noe sånt som ingen andre vet. At du har en hemmelighet for hele familien din egentlig. En hemmelighet som du tenker kan være hyggelig, men samtidig ikke... Hvordan har du fått vite om at faren din skal komme? Er det faren din som har sagt det til deg? I så fall tenker jeg at du kanskje burde snakke litt mer med han om det, og si at han må fortelle det til moren din. Dette er en for stor hemmelighet for deg å vite om uten å skulle fortelle det videre. Det er for mye å be deg om. Kan du fortelle pappaen din at du gjerne vil at han skal komme, men at det er viktig at han snakker med moren din og blir enige om hvordan det skal løses. Det er jo viktig for broren din også kan jeg tenke meg så ikke hans opplevelse av konfirmasjonen hans blir dårlig. Vil han at faren din skal komme? 

Hvis du synes det er vanskelig å si ifra til faren din selv, så kanskje er det enklere å spørre om noen andre kan si ifra til han? Kanskje lærer eller helsesøster på skolen din kan ringe og snakke med han? Fortell dem om det og be om hjelp. Eller så kan det kanskje også gå an å si ifra til mammaen din at han kommer. Så kan hun kan ta kontakt og bli enig med han. 

En annen ting som kan være fint å tenke på, er om det kanskje kan være aktuelt med en annen type treff med faren din. Kanskje er det ikke nødvendig at han kommer i konfirmasjonen hvis det blir problematisk? Kanskje kan du og broren din heller ha en feiring bare med dere? At det blir hyggeligere? 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen fra

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konfirmasjon med skilte foreldre

Konfirmasjonsselskap (colourbox.com)

Hvis du har skilte foreldre kan du kanskje oppleve konfirmasjonen som noe vondt og vanskelig. Hva gjør du hvis foreldrene dine ikke klarer å være i samme rom?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold