Hopp til hovedinnholdet

Ble kastet inn i en dør - er dette en straffbar handling?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 år som søker hjelp. I dag på kolen skulle jeg hjelp til med noe i et rom på skolen. når jeg går inn i rommet så kommer det en 10 klassing å slenger meg inn i døra bak meg så jeg får stål håndtaket i ryggen så dytter han meg ut av rommet. eleven har påført meg 2 vonde sår på ryggen. Er dette en staffbar handling? Hilsen en gutt i 8 klasse.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, dette er i utgangspunktet en straffbar handling. Antagelig må dette regnes som en kroppskrenkelse etter straffeloven § 271.

Du bør fortelle dette til noen; en lærer, helsesøster, foreldrene dine, eller noen andre som du kan snakke med. Sammen kan dere vurdere hva du skal gjøre, kanskje vil du anmelde det til politiet. Kanskje vil du at noen skal reagere overfor 8.-klassingen og få fortalt han at det ikke er greit å holde på sånn! Kanskje vil du også gå til legen hvis du får plager.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold