Hopp til hovedinnholdet

Jeg får panikkanfall av å se en gutt som har forgrepet seg på meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Her er historien: Jeg var 14, en gutt falt skikkelig hardt for meg. Jeg likte ham ikke tilbake, men fikk veldig samvittighet for ham. Han sa ofte ting som ''det er kun du som holder meg i live''. Han hadde sterk depresjon. En gang sa han til meg ''hvis ikke du møter meg før skolen imorgen, henger jeg meg selv''. Jeg løyg til foreldrene mine og dro hjemmefra 7.15. Var på skolen 7.30, møtte ham. Han røyket, jeg syns det var ubehagelig og ville gå inn på skolen. Han dyttet meg inn til veggen og brant halsen min med røyken. 'beveger du deg nå, brenner jeg deg mer!' han holdt kvelertak på meg med den hånden han hadde røyken i. Han gikk ned i buksa på meg og prøvde å komme under trusa. Jeg kneet ham under livet og sprang inn på skolen. Han hadde gjort mange ting litt som dette før. Dette var dråpen, jeg kontaktet politiet. Han nektet hendelsen, men fikk 1 år besøksforbud, det er over nå. Var dette voldtekt? jeg ser ham i ny og ne, kroppen min blir lam og jeg får panikkanfall. hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei Jente 16

 Takk for din henvendelse

Vi forstår godt at det er vanskelig å sette grenser når andre mennesker truer med å ta livet sitt om du ikke vil være sammen med de. Det er godt å høre at du satte foten ned og at han fikk besøksforbud. Det at du har reaksjoner i ettertid når du ser han, er ikke unormalt når man har opplevd seksuelle overgrep. Vi tenker det er viktig at du prater med noen om dette du opplever, slik at du kan få hjelp med de reaksjonene du har fått. Fortell foreldrene din om hvordan du har det og hør om du kan få en legetime slik at dere kan finne ut om det er panikkanfall du får.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold