Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok med en batong på skolen og er blitt anmeldt.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg tok med en batong på skolen. Jeg skulle gi den til en venn som hadde kjøpt den av meg. Så ble jeg ferska for å ha den. Jeg har ikke brukt den, har hatt den i sekken min. Og jeg har blitt anmeldt for dette. Hva slags straff kommer jeg til å få? Havner jeg i ungdomsfengsel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ifølge våpenforskriften § 9 første ledd er det forbudt å erverve, eie eller inneha batonger eller andre "tilsvarende særlige farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter". Bare det å ha en batong er altså ulovlig, selv om man ikke har brukt den.

Straff for brudd på våpenloven eller våpenforskriften er bøter eller fengsel i inntil 3 måneder, hvis ikke overtredelsen rammes av en strengere straffebestemmelse. Dette står i våpenloven § 33.

Du trenger ikke å bekymre deg for å havne i fengsel. Det er svært sjelden at ungdom under 18 år blir dømt til ubetinget fengselsstraff, og det er kun aktuelt ved de mest alvorlige lovbruddene.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold