Hopp til hovedinnholdet

Anmelde vold

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og en gutt har en lang historie foran oss med masse krangling. I går kom han hjem til meg, vi drakk og jeg følte vi fikk ordnet opp. Selvom vi har hatt en del sex, ble vi enige om å kun være venner. Plutselig ut fr det blå mente han at jeg stalket han og han ble i dårlig humør. Jeg stalker han på ingen måte, men har likt han. Da han sa det begynte jeg å dytte han. Han slo da hull i veggen, dro meg med ut, la meg i bakken og dro meg etter håret. Jeg mener er dette verdt å anmelde? Som sagt vi har en lang historie foran oss også. Blir begge straffet siden jeg dyttet først? eller hva skjer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik du beskriver det som har skjedd høres det ut som om forholdet faller inn under straffeloven § 271 om kroppskrenkelse. Ifølge denne regelen kan den som øver vold mot en annen person eller på annen måte krenker ham fysisk, straffes med bot eller fengsel i inntil 1 år.

Men en kroppskrenkelse kan gjøres straffri dersom den er gjengjeldt med en kroppskrenkelse, eller gjengjelder en forutgående kroppskrenkelse. Det er opp til påtalemyndighetene (politiet) eller retten og vurdere om en kroppskrenkelse skal gjøres straffri. 

Jeg er enig med deg i at du bør anmelde denne saken til politiet, så vil de ta stilling til anmeldelsen og vurdere saken. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold