Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å bli slem og kranglete mot andre etter å ha opplevd vold?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, er det vanlig at man blir slem og kranglete mot mange etter å ha innsett at man har blitt utført psykisk og fysisk vold av to nære personer rundt deg nesten hele livet? Skylde på mange i periodene etterpå når du gjør ting galt? Samtid føle at man ikke skulle vært leve fordi man bare gjør alt verre for alle rundt seg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du strever og at du blir frustrert over at du reagerer som du gjør mot andre.

Jeg tror det du beskriver kan henge sammen med det du har blitt utsatt for av andre nære rundt deg.  Når man opplever psykisk og fysisk vold så vil man ofte utvikle en måte og beskytte seg på som  har en funksjon en stund men som noen ganger kan bli problematiske på sikt.

Jeg vil sterkt råde deg til å få henvisning til psykolog fra fastlegen din slik at du kan få bearbeidet vonde hendelser og uhensiktsmessige mestringsstrategier som du strever med i forhold til andre.

Det går an å få hjelp og få det bedre!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold