Hopp til hovedinnholdet

Blit slått hjemme pga. skolepress.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir slått hjemme for ingen grunn! Faren min truer meg med karakterer til høsten på ungdomsskolen. « gjør du det ikke bra så skal jeg slå deg» jeg hater når han sier sånt hele tide foran alle! Så forbanna! Mens kusina mi bare Joda hun gjør det bra og så sier han nei tviler ikke. Lzzm blir så jævlig irri. Han sier ALDRI boe positivt om meg bare negativ hele tiden. For noen dager siden ble jeg slått pga jeg var irri på noen og keg gadd ikke være med å vaske. Så drar mamma meg lugger me slenger meg i trappa. Jeg går ned i kjelleren å gråter, jeg ble fult av blåmerker. Jeg blir behandla så dårlig i denne familien vet ikke hvorfan keg skal forklare dette til dere det er så vanskelig for meh føler bare at jeg okke er verdt her! Kanskje bedre å Ta selvmord..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år

 

Dette var vondt å lese. Du skriver om at du blir utsatt for vold fra begge foreldrene dine, at du har det veldig vanskelig hjemme og siden spør du om det er bedre at du tar ditt eget liv fordi du føler du ikke er verdt noe.  
Jeg tenker at svaret på spørsmålet ditt er nei. Det er ikke bedre å ta ditt eget liv og ja, du er verdt veldig mye. 


Det jeg tenker kan hjelpe deg er at du forteller til en voksen du stoler på om hvordan du har det hjemme og at du på den måten kan få hjelp til å få det bedre. Det neste jeg tenker er at det er litt dumt -  selv om du sikkert synes det er fint med skolefri -  at skolene er stengt nå og at lærere og helsesøstre har ferie. Det jeg mener med at jeg synes det er litt dumt, er at jeg ville ha anbefalt deg å snakke med en av lærerne dine eller helsesøster om hvordan du har det hjemme. 


Jeg tenker at du er verdt veldig mye og at det er viktig at du får hjelp. Dersom det er sånn at du ikke kommer på noen voksne du kan snakke med og fortelle til, så kan du ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på telefonnummer 116 111. Det er gratis å ringe dit og de som svarer der har mye erfaring med å hjelpe barn og unge som har det vanskelig hjemme. De har også snakket med mange unge som strever med tanker om at de ikke er verdt noe og som har tenkt på det å ta sitt eget liv. Hos 116 111 kan du få hjelp og råd slik at du kan få det bedre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold