Hopp til hovedinnholdet

En venn blir slått av foreldrene sine

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en gutte venn på 15 år som blir slått av foreldrene sinne. Jeg har ikke kjent han så lenge for jeg møtte han på konf leir for 1 uke siden, men jeg har blit veldig glad i han og vi har blit veldig godt venner. Jeg trenger hjelp med hva jeg skal gjøre? Vi går ikke på samme skole, men vi bor veldig nærme værandre. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han? Vil at han skal være trygg og ikke grue seg til og komme hjem vær gang han er ute med venner. Han kødder mye og han er flink til å bare latte som ingen ting å tulle det bort. Hva skal jeg gjøre med det? Han har bare sakt det til meg og en venninne av meg.. ingen andre. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du bryr deg og vil hjelpe en venn som ikke har det greit hjemme. Det at han har sagt det til deg betyr nok at han stoler på deg og er trygg på deg. Du gjør allerede noe når du er en venn. Venner er viktige når man har det vanskelig hjemme. 

Noen voksne bør hjelpe han med familiesituasjonen hjemme. Dere kan starte med å snakke med helsesøster eller læreren hans. Eller dere kan kontakte politiet eller barnevernet i den kommunen der dere bor. Legg en plan for hvordan det er lurt å gå frem slik at han blir beskyttet mot flere vonde hendelser hjemme. Ring eventuelt alarmtelefonen for barn og unge 116111. Der kan dere diskutere saken anonymt i første omgang. De som jobber med å besvare den telefonen vet hvordan det er lurt å gå frem på en hjelpsom måte når noen barn blir slått hjemme.

Håper svaret mitt gir deg mot til å motivere han til å søke mer hjelp. Både de voksne hjemme hos vennen din og han kan få hjelp slik at de får det bedre. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold