Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg snakke med om at min venn blir slått av foreldrene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kompis som blir slått av foreldrene. Jeg har ikke kjent han så lenge, men vi har blit veldig gode venner. Jeg vil at han skal snakke med noen som kan hjelpe han mer en det jeg kan. Han har bare sakt det til meg og en venninne og vi har ikke kjent han så lenge engang.. hvem kan jeg snakke med? Jeg har ikke sakt til venninna mi at jeg vet d så. Skal jeg si d til helsesøster på skolen min?? Han sier at jeg skal holde munn, men jeg vet at det ikke blir bedre da. Hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no om et så viktig spørsmål.

Så bra at denne vennen din har deg som venn og som ønsker å hjelpe ham. Det er både skadelig og farlig at han bor sammen med foreldre som slår ham og det er bra at du ønsker å gjøre ditt for å hjelpe ham. 

Jeg er enig med deg at du ikke kan holde på hemmeligheten om at han blir slått. Slike hemmeligheter skal en aldri holde på. Derfor er jeg enig med deg at helsesøster på skolen er en du kan melde ifra til. 

Men jeg vil også anbefale deg å ta en prat med din kompis og si i fra at du kommer til å melde i fra til helsesøster om din bekymring for ham. Si at du gjør dette fordi du bryr deg om ham og vet at det er veldig skadelig å leve under slike forhold. Tål at han blir sint eller sur på deg, husk at du gjøre dette som en god venn.

Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og Unge. Her kan du få snakke med noen som kan hjelpe deg og din kompis til å komme i kontakt med hjelpeapparatet i deres distrikt.

Jeg legger også ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Jeg håper dette var til hjelp for både deg og din kompis, og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold