Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med sinneog sjalusi.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 18 år gammel jente som sliter med litt av hvert. Jeg har en kjæreste på samme alder som meg og vi har vært litt av og på i to år men nå har vi bestemt oss for å holde sammen, som vi begge vil. Mitt problem ligger mest i forholdet. Jeg sliter svært med min sjalusi og sinne og jeg klarer ikke kontrollere det. Jeg har null grunn for å være sjalu og sint som oftest og derfor ser jeg dette som et problem for oss. Flere episoder har skjedd og jeg har vært svært utagerende, voldelig (mot meg selv og andre) og ikke klart å få noe kontroll. jeg har aldri skadet noen eller meg selv alvorlig, men det er uansett ikke greit med vold og jeg hater at jeg blir sånn. Det er litt som om jeg ikke kan styre dette selv, når sinnet mitt kommer og når jeg blir sjalu for ting...dette blir verre i situasjoner hvor jeg drikker alkohol og er påvirket mye. Noe av grunnene til sjalusi kan jeg tenke meg at har en kobling til min svært dårlige selvtillit. med vennlig hilsen en bekymret jente...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner godt at det er vanskelig å ha det slik du beskriver det. Flott at du vil finne en bedre vei å løse sinneproblemet og sjalusi på. 

Jeg tenker at det kan være fint å få snakke med noen om hvordan du har det, og samtidig få hjelp til alternative måter å tenke på og handle når du kjenner vanskelige tanker og følelser. 
Det finnes god hjelp å få. 

Snakk gjerne med helsesøster på skolen. Hun kan være en god støttespiller og samtalepartner, og vet en del om hva som finnes av hjelpetiltak i kommunen du bor. Mange kommuner har for eksempel sinnemestringskurs. 

Jeg håper at dette og vedlagte artikler kan være til hjelp for å finne gode løsninger. Det at du ønsker jobbe med dette, er første skritt på vei. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold