Hopp til hovedinnholdet

Pappa er voldelig og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Pappa er ganske voldelig å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. En gang slo han hull i døra mi å han har kastet sko på mamma når de var sammen, også en gang kastet han bilnøklene på bilen. Eller så drar han meg hard etter armen. Eller så kan han finne på å kaste meg ut eller si at jeg skal flytte mamma

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 13år

Du skriver at du opplever at pappa er ganske voldelig mot deg hjemme. Dette er ikke greit. Jeg syntes du skal snakke med en voksen du stoler på om hvordan du har det hjemme. Det kan være mamma, helsesøsteren på skolen du går på eller en lærer. Jeg syntes det er viktig at du sier dette til noen du stoler på slik at du kan få hjelp.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der kan du få snakke med en voksen som kan hjelpe deg å kontakte barneverntjenesten i kommunen du bor slik at de kan hjelpe deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold