Hopp til hovedinnholdet

Pappa kjefter og er sint på meg og søsknene.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har d litt vanskelig hjemme. Pappa pleier å slå å kjefte på meg å søsknene mine huden full mange ganger. Han blir fort sint og blir jeg redd å låser meg inn på rommet mitt, når jeg gjør det blir pappa mer sint å begynner å banke skikkelig hardt på døra å tvinger meg til å åpne den. Jeg tørr ikke å åpne så han må ødelegge den for å komme inn, da pleier han å ta tak i meg å rope og kjefte til meg, da begynner jeg å grine. Familien min er en kristen en å begynner å banne når han blir sint å kaller oss for jævla drittunger og han sier også faen i helvete og da blir jeg redd for da er han orntlig sint. Mamma pleier alltid å være på pappas lag når dette skjer å sier ingenting, hun bare stirrer. Mamma er skikkelig snill og hun klarer å ha kontroll når hun er sint. Men hun er ikke så flink i norsk fordi hun er thai så hun må liksom ha pappa fordi han er sjefen i huset. Jeg vil flytte til venninna mi fordi moren hennes er så snill, hva burde jeg egentlig gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei  jente 13 år !

 

Takk for at du skriver til ung.no om hvordan du har det hjemme.  Det er viktig at du forteller, da dette er første skritt for at det skal bli en endring.  Det er hverken bra eller riktig å være redd i sitt eget hjem.  Jeg synes du skal kontakte barnevernet i kommunen der du bor.  De kan prate med deg og fortelle hva de tenker om din situasjon og hvordan de kan hjelpe. 

Du kan kontakte barnevernet selv eller få hjelp av helsesøster eller lærer på skolen din. Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116 111 eller e-mail alarm@116111.no.  De kan prate med deg, gi informasjon om hvordan barnevernet jobber  eller kontakte barnevernet for deg, dersom du ønsker det.  Uansett synes jeg du skal prate med noen på skolen om hvordan du har det, for eksempel helsesøster eller lærer.  Det er viktig at du har noen du kan prate med og som kan gi deg oppmuntring og støtte.         

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold